Roulette Regler – Det Basale om Odds for Roulette

Har du stået rundt om et Roulettebord og var fuldstændig forvirret over, hvordan folk bare smider deres jetoner til højre og venstre? Vi forstår fuldt ud hvordan det er at stå der ved Roulettebordet uden at vide hvad der egentligt foregår. Bare rolig, i denne anmeldelse vil vi gå i dybden med alle Roulette Regler og typer bets man kan lave i Roulette. Næste gang du står ved Roulettebordet, ved du præcis hvad det går ud på og kan være med til at bette og tage del i underholdningen.

Roulette Regler om Roulette Odds – Bets Typer

Der findes 3 former for Roulette: Fransk roulette, amerikansk og europæisk, med sine egne Roulette regler. Det amerikanske er nok det mindst populære Roulette spil der findes; i hvert fald i Europa, da der findes ’0’ og ’00’ i stedet for bare et ’0’ som i det franske og europæiske. Spillerens chance for at vinde i amerikansk Roulette er selvfølgelig mindre, hvilket er grunden til at amerikansk Roulette er så upopulær blandt europæere. Det franske og europæiske version af Roulette ligner meget hinanden. Fransk Roulette er blot on udvidelse af europæiske Roulette idet der er flere bet muligheder. Da vores målgruppe er danske spillere er det også indlysende at vi i denne artikel fokuserer og tager udgangspunkt i Europæisk Roulette men fra tid til anden vil vi lave reference til fransk og Amerikansk Roulette. Da forskellige slags spil kan have lidt forskellige roulette regler, har de stadig meget til fælles.

Ifølge roulette regler er det sådan at man selv bestemmer hvilke odds man vil spille med. Det vil sige at hvis man ikke er en storspiller og gerne vil få sine jetoner til at række længere, er det åbenlyst at man skal gå efter bets, hvor ens vinderchancer er højere som for eksempel Rød/Sort eller Lige/Ulige. Satser man på disse bets vil ens vinderchancer være på hele 48,6%. Har man derimod en gamblers hjerte og går i casino udelukkende for at gå hjem med en kæmpe profit, så er det nok enkelt tal man skal bette på. Men vær opmærksom på at chancen for at vinde er minimal i forhold til bets på eksempelvis farver (chancen for at vinde på et enkelt tal ligger på sølle 2,63%).

Overordnet set er der to typer af bets man kan lave i Roulette: Inside bets og Outside bets. Alle de dertil bets falder ind under disse to overordnede bets. Lad os først tage et kig på hvilke bets Inside bets indeholder.

Lær Roulette Regler og spil med større vinderchancer

Inside bets

Inside bet betyder I bund og grund at du better inden for nummergitteret. Når du vælger at bette på Inside bets har du uendeligt mindre chancer for at vinde, da du better på ét tal eller en lille gruppe af tal ud af 37 tal. Når det er sagt er det ikke umuligt at vinde, for det sker fra tid til anden at spillere vinder på Inside bets; og når man endelig rammer på et Inside bet, er udbetalingen også enorm i forhold til Outside bets. Der findes seks typer af Inside bets, herunder Straight up bet, Split bet, Street bet, Corner bet, 6 Line bet og Trio bet. Lad os kiggere nærmere på diverse bets:

Straight up bet

Straight Up bets er de sværeste bets at vinde på, da man kun better på ét nummer. Med andre ord better man på udfaldet af ét nummer, snarere end at bette på flere numre ad gangen. Da man er mindre tilbøjelig til at vinde på dette udfald, er udbetaling også meget større. Faktisk har Straight Up bet den største udbetaling i Roulette, så man skal simpelthen være afsindig heldig eller bare have masser af penge man ikke ved hvad man skal gøre af det. Hvorimod, hvis man endelig rammer på et Straight Up bet, vil det tydeligt kunne høres ved Roulettebordet.

Split bet

Et Split bet er et Inside bet på 2 numre. For at bette på Split bet placerer man en eller flere jetoner på linjen mellem to numre. Man skal placere jetonen nogenlunde på midten af linjen da det nogen gange kan ligne, at den ligger mere til det ene nummer. For at fjerne al tvivl er det tilrådeligt at sørge for at jetonen ligger rigtigt. Ved Split bet kan man placere jetonen både horisontalt og vertikalt. Better man på Split bet er der selvsagt to numre man kan vinde på, og af alle udbetalinger er Split bet den næsthøjeste.

Street bet

I Roulette betyder Street bet at man better på tre numre langs en linje. Eksempelvis kunne det se sådan ud: 1- 2-3 eller 13-14-15. Man better på Street bet således at man placerer sine jetoner på ydersiden af rækken mod det første nummer i gruppen. Street bet ligner meget Line bet, den eneste forskel på de to bets er, at i Line bet satser man på 6 numre i stedet for 3 som i Street bet.  Roulette Odds på Street bets er betydeligt bedre end Straight Up bet, da man better på 3 numre, men udbetalingen er selvfølgelig også meget lavere. En ting man skal være meget opmærksom på er, at Street bets ikke er specifikt markeret på Roulettebordet. Derfor skal man være sikker på at placere sine jetoner korrekt på Roulettebordet, altså på højre side af linjen, og at man har signaleret til croupieren, at man har i sinde at lave et Street bet så der ikke er nogen tvivl.

Corner bet

Corner bet I Roulette bliver også kaldet for mange navne som four-number bet, Square bet, Quad bet, men i hverdagsmunde bliver de blot refereret til Corners for at gøre betting så simpelt som muligt. Som navnet hentyder, så involverer four-number bet 4 numre, men det betyder ikke kan man bare kan vælge vilkårlige 4 numre og bette på dem. Der findes nemlig en specifik regel man skal følge hvis man vil bette på denne måde. Det vil sige at man skal bette på 4 numre som ligger klods op ad hinanden. Det gør man ved at placere jetonen på midtpunktet hvor alle 4 numre krydser hinanden. Et eksempel på et Corner bet kunne være hvor numrene 4,5,7,8 er inkluderet. Corner bet ligner sådan set et Split bet, men i stedet for 2 numre better du på 4 numre. Og da du better på 4 numre på én gang er chancen for at vinde selvfølgelig også højere end hvis du bettede på 2 eller ét enkelt nummer. Givet at det kræver 4 numre at kunne lave et Corner bet, så med en lille hurtig hovedregning bliver det til hele 22 Corner bets man kan lave i Roulette.

Line bet

6 Line bet bliver også kaldt for Avenue bet og er også det sidste bet man kan lave i Inside bet. En mere simpel term for 6 Line bet er Line bet, men der er ikke mange som bruger dette udtryk. Dette bet kan laves ved at bette på to sideliggende linjer med hver 3 numre, altså 6 numre i alt. For at bette 6 Line bet skal man placere jetoner på krydset mellem de to linjer på siden af Roulettebordet. Helt basalt er 6 Line bet en forlængelse af Split bet og Corner bet. 6 Line bet giver spilleren mulighed for at bette på 6 numre der er placeret på to nærliggende rækker. Sådan et bet kunne se således ud: 1, 2, 3, 4, 5, 6 eller 28, 29, 30, 31, 32, 33 osv. I alt findes der 11 nummerkombinationer som man kan bette på i Roulette.

Hvad er Roulette Line Bet

Top Line bet

Som en bonus til spillere der har en forkærlighed for amerikansk Roulette, er der et ekstra bet man kan lave som hedder Top Line bet. Top Line bet består af en gruppe af 5 numre som kaldes ”basket”. Dette bet dækker det øverste lag af nummergitteret og udgør numrene 0, 00, 1, 2 og 3 på Roulettebordet. Spillere laver et bet ved at placere jetoner på hjørnet af 1 eller 3 eller 0 eller 00. Som sagt findes det kun i den amerikanske version, men hvis man er nysgerrig og gerne vil prøve kræfter med amerikansk Roulette en gang i fremtiden, ved man at der også er noget som hedder Top Line bet.

bets typer i roulette spil

Outside bet

Outside bet hentyder til bets der ligger rundt på siderne af Roulettebordet, altså uden for nummergitteret. Overordnet set er Outside bets mindre risikable end Inside bets, men det betyder også at udbetalingerne selvfølgelig også er betydeligt mindre fordi der er en høj chance for at vinde; Outside bets udbetaler for det meste 1:1 eller maksimum 2:1. Ideen bag Outside bets er, at man better på en stor gruppe af numre, farver, kolonner eller rækker og er også kendt som even-money bets. Outside bets har en vinderchance på næsten 50%. For at være helt præcis ligger vinderchancen på henholdsvis 48,65% for europæisk Roulette og 47,37% i den amerikanske version på grund af det ekstra ’00’. Outside bets er så at sige lige det modsatte af Inside bets og er en ideel bet strategi til fornuftige, uerfarne eller nye spillere og konservative spillere, som nyder et moderat risici niveau og gerne vil strække sine jetoner så langt som overhovedet muligt.

Lige som med Inside bet findes der seks forskellige bets man kan lave i Outside bets og de inkluderer Base bet, Column bet, Dozen bet, Odd/Even bet, Red/Black bet og 1-18/19-36. Lad og se hvordan disse bets fungerer:

Base bet

Et Base bet er et bet du bestemmer for dig selv inden du overhovedet begynder at spille på Roulette. Base bettet kan være lige så højt eller lavt som du ønsker. Altså, dit Base bet afhænger af dit budget og din villighed til at bette småt, mellem eller stort. Er du en storspiller vil du højst sandsynligt sætte et højt Base bet, for at kunne vinde stort. Er du derimod en spiller der er mere komfortabel med et lille Base bet, skal du selvfølgelig fastsætte et lavt Base bet.

Ideen bag det at fastsætte et Base bet er, at hvis man følger et specifikt betting system som Martingal Systemet, kan man bedre holde overblikket over hvor meget man better. Det er vigtigt at være opmærksom på at disciplin spiller en utrolig stor rolle når det kommer til at spille Roulette. Tit ser man spillere, ofte nye eller uerfarne spillere, smide deres jetoner på Roulettebordet uden nogen tanker bag dem, og før de ved at det, har de spildt en masse jetoner. Følger man et fast Base bet gennem hele ens Roulette session sikrer det, at ens profit eller tab ikke er for store til at man kan vende det om. Nøgleordet her er konsistens og til Outside bets er det en ideel strategi for det er en kamp som bør kæmpes i det lange løb.

Column bet

Kigger man nærmere på Roulettebordet, kan man se at de 36 numre er delt i tre Columns eller på dansk, kolonner. Hver kolonne består af 12 numre og har deres eget bet boks i bunden af Roulettebordet, som man kan bette på. Hver boks er mærket med ”2:1” som hentyder til udbetalingsraten af bettet. I første kolonne ser numrene man better på således ud: 1-4-7-10-13-16-19-22-25-28-31-34. Numrene i andet kolonne er 3 numre højere end dem i første kolonne, så på den måde har man en ide over hvilke numre man egentlig better på.

Dozen bet

På samme måde som Column bets, så dækker et Dozen bet også en tredjedel af numrene. Boksene til at bette på Dozen bets ligger på siden af Roulettebordet og ikke i bunden. Forskellen på Dozen bet og Column bet er, at Dozen bet dækker over 12 sammenhængende numre. For eksempel, første Dozen bet dækker over numrene 1-12, andet Dozen fra 13-24 og tredje Dozen fra 25-36. Da Dozen bet og Column dækker over samme antal numre, udbetaler de også på samme måde, altså 2:1. Da udbetalingen ligger på 2:1, er Dozen bet sammen med Column bet i teorien ikke even-money bets.

Lige/Ulige

Udover Column og Dozen bets kan man bette på Lige/Ulige numre. Dette er et even-money bet og giver den højeste vinderchance. Navnet forklarer sådan set helt sig selv – man better på, at den hvide kugle enten lander på et lige eller ulige nummer. ’0’ og ’00’ bliver i dette tilfælde ikke betragtet for et lige nummer, og det skal man lige være opmærksom på. Hvis man har bettet på lige numre og ’0’ eller ’00’ kommer op, er bettet tabt. Den eneste undtagelse herpå er ”En Prison” reglen, der tillader at man sætter ens bet i fængsel til efterfølgende runde. På denne måde får spilleren en anden chance for at spille det samme bet en gang til, men denne regel findes kun i fransk Roulette. Boksen som signalerer lige numre ligger til venstre for boksen for rød farve, og vil man bette på lige numre placerer man jetoner i boksen til højre for den sorte boks.

Rød/Sort

Kigger man på Roulettebordet kan man se at Rød/Sort boksen ligger placeret på ydersiden af den anden Dozen bet boks. Better man på Rød/Sort better man selvfølgelig på, om udfaldet bliver rød eller sort. Igen, her skal man være opmærksom på at ’0’ og ’00’ ikke tæller. Ligesom med Lige/Ulige bet er numrene ligeligt opdelt i rød og sort farve, så man har lige så stor chance for at vinde, om man better på rød eller sort. Dette betyder derfor at Rød/Sort bet er et even-money bet. Rød/Sort bet er stort set identisk med Lige/Ulige bet.

Her better man på farver i stedet for numre, hvilket vil sige man kan anvende de samme regler som med Lige/Ulige bet.

Høj/Lav bet

Og endeligt er Høj/Lav bet det sidste bet i Outside bet kategorien man kan bette på. Høj/Lav bet kan i grove træk beskrives på den måde, at man forudser om den hvide kugle lander på et lavt eller højt nummer. Et lavt nummer er et nummer som ligger mellem 1-18, et højt nummer er fra 19-36 og desværre falder nummeret ’0’ eller ’00’ ikke ind i nogen af de to kategorier. Ellers er alt andet identisk med Lige/Ulige bet og Rød/Sort bet.

Announced bet

Et announced bet er sådan set ikke en bet mulighed men det er en højere service orden nogle europæiske casinoer tilbyder. Announced bet bliver også kaldt for call bets og betyder i bund og grund at en spiller bare kan sige til croupieren hvilke bets han/hun vil bette på, og det vil tælle som et rigtigt bet. Call bets bliver typisk kun tilbudt spillere som er stamkunde i det specifikke casino, som er kendt for at have midlerne til at dække deres bets. I tilfælde af at casinoet tilbyder announced bet til spillere, så skal croupieren være ekstremt veltrænet og have en ørns overblik for at kunne håndtere alle de verbale bombardementer af call bets som kommer flyvende mod croupieren. Typisk vil der også være en manager eller inspektør som går rundt og overser hvert casino spil for at sikre at alt går som det skal.

Chance for at vinde i roulette

Det er en god ide at vide hvor meget man kan få udbetalt hvis man better på et bestemt bet, og hvor store ens chancer eller odds er for at vinde sådan et bet. Sådan noget er rigtig godt at få styr på inden man går i gang med at smide jetoner på Roulettebordet. Et godt råd er at få lært udbetalingsraten og chancen for at vinde for de forskellige bets, for det kan nemlig spare dig for en masse hovedpine og bøvl i det lange løb.

Vinderchancer med Roulette Bets

For at gøre det så nemt og overskueligt for vores læsere, har vi nedenunder lavet et overblik over hvilke bets
udbetaler hvad og hvad chancen er for at få hver enkelt gevinst. Vi har endda delt dem op i Inside bets og
Outside bets fra højest til lavest betalende bet, så det er lettere at se hvad der er hvad:

Inside bets:

 • Straight up bet (et enkelt nummer) – udbetaler 35:1, chancen for gevinst: 2,70%
 • Split bet (kombination af to numre) – udbetaler 17:1, chancen for gevinst: 5,40%
 • Street bet (kombination af tre numre) – udbetaler 11:1, chancen for gevinst: 8,10%
 • Corner bet (kombination af fire numre) – udbetaler 8:1, chancen for gevinst: 10,80%
 • Top Line bet (kombination af fem numre) – udbetaler 6:1, chancen for gevinst: 13,50%
 • 6 Line bet (kombination af seks numre) – udbetaler 5:1, chancen for gevinst: 16,20%

Outside bets:

 • Lige/Ulige numre – udbetaler 1:1, chancen for gevinst: 48,6%
 • Rød/Sort – udbetaler 1:1, chancen for gevinst: 48,6%
 • Lav (nummer 1-18) – udbetaler 1:1, chancen for gevinst: 48,6%
 • Høj (nummer 19-36) – udbetaler 1:1, chancen for gevinst: 48,6%
 • Column bet 1 – udbetaler 2:1, chancen for gevinst: 32,40%
 • Column bet 2 – udbetaler 2:1, chancen for gevinst: 32,40%
 • Column bet 3 – udbetaler 2:1, chancen for gevinst: 32,40%
 • Dozen bet 1 (nummer 1-12) – udbetaler 2:1, chancen for gevinst: 32,40%
 • Dozen bet 2 (nummer 13-24) – udbetaler 2:1, chancen for gevinst: 32,40%
 • Dozen bet 3 (nummer 25-36) – udbetaler 2:1, chancen for gevinst: 32,40%

Nu hvor vi har lavet en oversigt over udbetalingsraterne og roulette oddsene for de forskellige bets, er vi sikre på at det vil komme vores læsere til gode. Om du spiller på fransk, europæisk eller amerikansk, er udbetalingsraterne de samme. Men der er stor forskel på chancen for at få gevinst, alt efter hvilken version du spiller. Chancen for at vinde i de forskellige versioner kan opsummeres således:

 • Fransk Roulette: Har yderligere bet muligheder ud over de almindelige som ”En Prison”, hvor man
  kan presse casinoets statistiske fordel helt ned til 1,35%.
 • Europæisk Roulette: Har de simpleste regler og casinoet har en statistisk fordel på 2,70%.
 • Amerikansk Roulette: Har yderligere et ekstra ’00’ der giver casinoet en statistisk fordel på 5,26%.

Statistisk set har man større chance for at vinde i længden hvis man spiller fransk Roulette, men til gengæld er der andre bet muligheder man kan lave i amerikansk Roulette, som man ikke kan finde i de to andre versioner.